Fysiotherapie houdt zich bezig met de behandeling van lichamelijke klachten en blessures aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Een fysiotherapeut kan zich verder specialiseren in verschillende richtingen binnen het vakgebied.
De fysiotherapeut heeft een vierjarige HBO-opleiding gevolgd om specialist te worden op het gebied van bewegen. Tijdens deze opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan onder andere de anatomie van het menselijk lichaam, het lichamelijk onderzoek en verschillende behandelmethodes. Alles staat in het teken van het zo goed mogelijk helpen van de patiënt.

Specialisaties

Een fysiotherapeut kan zich ook nog verder specialiseren. Er wordt dan nog een aanvullende opleiding gevolgd om zich nog meer te verdiepen in een bepaalde lichaamsregio of specifiek ziektebeeld. De opzet van het behandeltraject bij een gespecialiseerde fysiotherapeut ziet er min of meer hetzelfde uit. Het lichamelijk onderzoek en de behandelmethoden zullen wel verschillen, afhankelijk van het specialisme.

Hieronder een overzicht van de verschillende specialisaties binnen onze fysiotherapie praktijk:

* Algemene fysiotherapie
* Kinderfysiotherapie
* Manueeltherapie
* Kaakfysiotherapie
* Longfysiotherapie
* Diabetesfysiotherapie
* Echografie
* Shockwave therapie
* Dry Needling
* EPTE electrolyse therapie